MOYA @ IJAZZ Award 2008

Eline van der Laag ontwerpt en vervaardigd de IJAZZ Young Talent Award 2008!

IJAZZ Award voor Joell

De 10-jarige Joell Wilson is de trotse eigenaar van de eerste IJAZZ Award, gemaakt en ontworpen door Eline van der Laag. Hij bespeelt de kromme sopraansax, wat volgens Cor Bakker een zeer bijzondere keuze is. Cor Bakker reikte de Award uit en speelde samen met Joell op het hoofd podia ‘My Little suède shoe’ en het applaus was daverend.

www.echo.nl/ec-no/buurt/lees/787683/ijazz.award.voor.joell/
– 1 juni 2008 —

Een eigentijds jazz festival is pas compleet als het toptalent van de toekomst een ruim podium ter beschikking heeft. Op zaterdag 21 juni is er bij het café-restaurant Noorderlicht van 12.30 tot 17.00 uur een apart podium voor talentvolle jonge musici: de IJAZZ Academy Award.

De IJAZZ Award wordt speciaal gemaakt door de Amsterdamse Goud- en Zilversmid Eline van der Laag en wordt mede mogelijk gemaakt door Schöne Edelmetaal.

In een prachtig atelier in het centrum van Amsterdam vervaardigt zij voornamelijk sieraden en objecten met een technische verrassing, zoals parels die in een ring rollen, ringen die over elkaar draaien of een armband die tevens stemvork is: A 440 Hz. O.a. Sting, Jill Scott, Casandra Wilson, Bobby Mc Ferrin, Pat Metheny, Kurt Elling hebben een ‘stemband’ handgemaakt door Van der Laag.

Onder leiding van Peter Guidi, Jazz-artiest en docent van diverse talentvolle jonge Jazz-musici, zijn de volgende acts geselecteerd: Junior Swing, Jazz Junior, Jazz Generation, 6 AM, Home Cooking en Nika Pantovic kwartet.

Alle jonge musici die op 21 juni op het Young Talent Stage staan, komen in aanmerking voor de IJAZZ Academy Young Talent Award. Een meerkoppige jazzjury bestaand uit: Koen Schouten, Jazz- journalist Volkskrant, Paul Lehwald, Jazzorganisator en Miss Noordje bepaalt welke solist deze aanmoedigingprijs mee naar huis mag nemen. De winnaar mag ook, op zaterdagavond, meespelen met één van de Topacts op het hoofdpodium!

— 21 juni 2008 —

Young Talent stage bij het Noorderlicht was ook een groots succes het jongste talent was tevens de beste. De winnaar Joell Wilson heeft iedereen laten zien dat leeftijd niet uitmaakt, en vervolgens samen met Cor Bakker op de mainstage meegespeeld, en uiteraard zijn hoog gewaardeerde IJAZZ Academy Award in ontvangst genomen.

www.ijazz.nl

Deel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp