MOYA StemBand A440Hz

MOYA A 440Hz StemBand

Een van mijn eerste sieraad ontwerpen de StemBand. Ik kan mij herinneren dat ik een beetje boos was op mijn toenmalig vriendje, uit frustratie boog ik een stuk aluminium om de groenstalen schommel die in de achtertuin stond. Ik had geen geld voor goud of zilver en met aluminium kun je niet zo snel fout gaan. De armband droeg ik een tijdje tot ik er een keer mee speelde. Ik tikte de armband tegen de rand van een tafel aan. Ik hoorde een toon en bedacht mij dat ik die armband zou kunnen stemmen. Zo ontstond “De StemBand” en als je deze tegen iets aanslaat hoor je een A 440 Hz. Dat is de meest gangbare toon om je instrument (of stem) op af te stemmen. Uiteindelijk heb ik o.a. Stevie Wonder, Pat Metheny, Sting, Jill Scott, Candy Dulfer, Rita Reys, Oleta Adams zo’n armband gegeven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *