Nederlands English Deutsch
Home
+ Collectie
Oorbellen
Colliers
Armbanden
Ringen
Sets
Specials
Foto's
Trouwen
Heren
Agenda/Expo
Media
Over MOYA
Locatie
Contact
Dealers
Gastenboek
Links
Nieuwsbrief
VAN DER LAAG

MOYA & IJAZZ Award 2008

20/06/2008 - 22/06/2008

Eline van der Laag ontwerpt en vervaardigd de IJAZZ Young Talent Award 2008!

Een eigentijds jazz festival is pas compleet als het toptalent van de toekomst een ruim podium ter beschikking heeft. Op zaterdag 21 juni was er bij het café-restaurant Noorderlicht van 12.30 tot 17.00 uur een apart podium voor talentvolle jonge musici: de IJAZZ Academy Award.

De IJAZZ Award was speciaal gemaakt door de Amsterdamse Goud- en Zilversmid Eline van der Laag en werd mogelijk gemaakt door Schöne Edelmetaal.

Onder leiding van Peter Guidi, Jazz-artiest en docent van diverse talentvolle jonge Jazz-musici, waren de volgende acts geselecteerd: Junior Swing, Jazz Junior, Jazz Generation, 6 AM, Home Cooking en Nika Pantovic kwartet.

Alle jonge musici die op 21 juni op het Young Talent Stage stonden, kwamen in aanmerking voor de IJAZZ Academy Young Talent Award. Een meerkoppige jazzjury, Koen Schouten (Jazz-journalist Volkskrant) Paul Lehwald (Jazzorganisator) en Miss Noordje besloten welke solist deze aanmoedigingprijs mee naar huis mocht nemen. De winnaar mocht ook, op zaterdagavond, meespelen met één van de Topacts op het hoofdpodium!

Young Talent stage bij het Noorderlicht was ook een groots succes en het jongste talent was tevens de beste. De winnaar Joell Wilson heeft iedereen laten zien dat leeftijd niet uitmaakt, en vervolgens samen met Cor Bakker op de mainstage meegespeeld, en uiteraard zijn hoog gewaardeerde IJAZZ Academy Award in ontvangst genomen.


www.ijazz.nl Terug
MOYA & IJAZZ Award 2008