Nederlands English Deutsch
Home
+ Collectie
Oorbellen
Colliers
Armbanden
Ringen
Sets
Specials
Foto's
Trouwen
Heren
Agenda/Expo
Media
Over MOYA
Locatie
Contact
Dealers
Gastenboek
Links
Nieuwsbrief
VAN DER LAAG
Edelmetaal mei 2007
Edelmetaal mei 2007

Perskamers
Zélf pr-materialen leveren? Goudsmid Eline van der Laag doen álles zelf. Ze ontwierp voor haar eenvrouwsbedrijf MOYA een logo, het visitekaartje en de website. Bovendien fotografeert ze haar eigen sieraden, want behalve edelsmid is ze ook fotografe. Met haar sieraden staat ze veelvuldig op beurzen, ze doet mee aan de Rotterdamse Museumnacht, aan een atelierroute en ze exposeer in galeries.
De beginselen van publiciteit genereren en omgaan met de pers leerde ze toen ze in 2004 een sieradenroute door de Jordaan organiseerde. Tegenwoordig stuurt ze persberichten naar iederen redactie waar ze een e-mailadres van heeft: bladen, kranten, radio- en tv-zenders. Op beurzen laat ze informatie en folders achter in perskamers. Journlisten krijgen op verzoek een inlogcode voor haarsite, waar ze foto's in hoge resolutie kunnen downloaden. Van die mogelijkheid wordt steeds meer gebruikgemaakt.
Tijd nodig
En haar inspanningen hebben resultaat. In het novembernummer van Elegance stonden zelfgeschoten foto's van haar sieraden, met de vermelding dat haar werk te zien was op SIERAAD in de RAI. Meerdere lezeressen deden op grond daarvan een aanschaf bij een galerie waar Van der Laags werk te koop is. Een Russisch en een Frans tijdschrift vroegen onlangs om foto's.
Van der Laag: "Je weet natuurlijk nooit wat eruit komt. In dit vak heeft alles tijd nodig. Toch is publiciteit nodig om mensen te laten beseffen dat ik geen kralen zit te rijgen. Pas als ze een stukje gelezen hebben in een blad, zien ze dat ik alles met de hand maak, en dan raken ze geďnteresseerd."
Vakgenoten die opzien tegen het pr-werk adviseert ze om het uit te besteden. Want: "even snel foto's maken, dat gaat gewoon niet."

www.federatiegoudzilver.nl

Terug